Hoe herken je vintage meubelen?

Hoe herken je vintage meubelen?

Vintage meubelen zijn helemaal in op dit moment. Elk huisje moet wel een paar oude kastjes of tafeltjes hebben staan. Daarbij is het belangrijk om een vintage meubelstuk te kunnen herkennen, want dat betekent dat het meestal wel wat duurder is. Het zou jammer zijn wanneer het meubelstuk echter geen vintage is en je daardoor bent opgelicht. Maar hoe herken je nu eigenlijk of je meubelen vintage zijn? In deze blogpost leggen we het je uit.

Een misconceptie van vintage meubelen

Allereerst is het belangrijk om te weten dat vintage meubelen niet per se oud hoeven te zijn. Vintage betekent namelijk dat iets in de stijl van een bepaalde periode is gemaakt. Dit kan dus ook recenter zijn. Het kan bijvoorbeeld gaan om meubelen die in de jaren 50 zijn gemaakt, maar die je nu in een vintage winkel koopt.

Kijk naar het materiaal

Een andere manier om vintage meubelen te herkennen, is door naar het materiaal te kijken. Oude meubelen werden vaak gemaakt van massief hout, terwijl nieuwere meubelen vaak van (pulp)hout of kunststof zijn gemaakt.

Inspecteer de details

Het is ook belangrijk om te kijken naar de details van het meubel. Vintage meubelen hebben vaak een uniek design en sierlijke details. Ook zijn ze vaak handgemaakt, waardoor je het verschil met nieuwere, massief geproduceerde meubelen goed kunt zien.

Kies voor een winkel met de juiste reputatie een maak je leven makkelijker

Als je echt zeker wilt weten dat je vintage meubelen koopt, is het verstandig om naar een winkel te gaan die hierin gespecialiseerd is. Zo weet je zeker dat je geen namaak aanschaft. Bovendien maakt het je leven een stuk makkelijker, want dan weet je zeker dat de meubels die je koopt vintage zijn. Het mooie is dat er talloze plekken zijn met de juiste reputatie, waaronder Studio Nine Design in Roosendaal. Zo weet je al precies waar je het beste kunt beginnen.

Kortom: als je vintage meubelen wilt herkennen, is het belangrijk om naar de stijl, het materiaal en de details te bekijken. Als je twijfelt of een meubelstuk vintage is, aarzel dan niet om naar een expert te gaan die je kan helpen met het beoordelen ervan. Zo weet je zeker dat je geen imitatie aanschaft.