Slim inpakken voor je verhuizing

Slim inpakken voor je verhuizing

Inpakken is natuurlijk de start van het verhuisproces van verhuisbedrijf Den Haag. Over het algemeen geldt dat een project zonder goede basis in de soep zal lopen en dat is in dit geval niet anders. Maar dan is natuurlijk de grote vraag, hoe zorg je nou voor deze goede basis? Hoe laat je nou het inpakproces soepel verlopen? Om dit soepel te laten verlopen zijn er een aantal tips. De allereerst, ook de meest voor de hand liggende, is begin op tijd. Probeer de spullen die niet tot het laatste moment te hoeven wachten alvast in te pakken. Dit scheelt tijd aan het einde en geeft ruimte in je hoofd. Probeer dus wel rekening te houden met de vraag of de spullen niet hoeven te wachten. Het kan natuurlijk erg onhandig zijn om je pannen, borden en bestek al ver van tevoren in te pakken. 

Sokken om je glazen

De tweede tip is om alles extra veilig in te pakken. Natuurlijk weet je dat je bij glazen iets meer op zult passen dan een houten tafel, maar door er alleen rekening mee te houden is vaak niet genoeg. Als je bij rekening houden bijvoorbeeld de glazen op een minder kwetsbare plek neerzet, dan is dit goed, maar niet genoeg. Handig kan het bijvoorbeeld zijn om om al je glazen een sok te doen. Deze dempt bij harde klappen en voorkomt ook dat er bijvoorbeeld krassen op het glas terecht komen. 

De before-foto’s

Een laatste goede tip wat betreft het inpakken is om foto’s te maken van alle kabels. Dat klinkt misschien wat gek, maar met alle kabels die je moet verhuizen kun je al snel de draad kwijt zijn. Als je foto’s maakt van alle kabels, dan weet je ten eerste welke kabels je überhaupt had. Het kan namelijk zijn dat er ergens in het proces een kabel verloren gaat. Verder is het maken van een foto slim omdat je dan weet welke kabel bij welk apparaat hoorde. Op deze manier is het herinstalleren veel makkelijker en mocht er toch iets kwijtraken of kapot gaan, dan kun je er ook een stuk eenvoudiger achter komen welke kabel je opnieuw zult moeten kopen.