Wanneer kies je voor een schaarhoogwerker?

Wanneer kies je voor een schaarhoogwerker?

In dit blogartikel lees je waarom je zou kiezen voor een schaarhoogwerker in plaats van voor een andere soort hoogwerker. De eigenschappen van de verschillende hoogwerkers, verschillen namelijk best wel van elkaar. Wanneer en waarom zou je namelijk voor een schaarhoogwerker kiezen? Lees snel verder om erachter te komen. 

Wat is een schaarhoogwerker eigenlijk? 

Een schaarhoogwerker is een apparaat waarmee mensen en materialen verticaal omhoog gebracht kunnen worden naar een hoger gelegen werkgebied. De schaar werkers met rupsonderstel en het type voor gebruik op rails is al sinds de oprichting één van onze absolute specialismen. De hoogwerkers van Vertifix zijn van erg goede kwaliteit en zo ben je er dus van verzekert dat je de werkzaamheden op een hoogte goed kunt uitvoeren. Ook kun je bij ons terecht als je vragen hebt over schaarhoogwerkers en als je benieuwd bent naar de mogelijkheden. Een hoogwerker huren in Steenbergen kan via Vertifix.

Waarom een schaarhoogwerker? 

Hoogwerkers worden net zoals je aan de naam hoort, ingezet bij het werken op hoogte. Daarbij is een hoogwerker een alternatief voor andere middelen om mensen en materialen mee de hoogte in te krijgen, zoals een ladder. Ze zijn mobiel en je kunt snel en makkelijk op hoogte werken. Een hoogwerker is makkelijk te plaatsen en dat is ook een groot voordeel. De meest voorkomende redenen waarom mensen voor schaarhoogwerkers kiezen zijn:

  • Een groot platform waar je bijvoorbeeld gereedschap op kwijt kunt.
  • De hefcapaciteit is groot.
  • Heel erg stabiel en dus veilig. Ook op grote hoogte!

Wanneer kies je voor een schaarhoogwerker? 

Er zijn diverse voordelen waar je mee te maken krijgt als je kiest voor het werken met een schaarhoogwerker. Deze voordelen zijn: 

  • Je kan verticaal omhoog tot minimaal 30 meter.
  • Je kunt met meerdere personen op een redelijk groot oppervlak werken.
  • Meer hefcapaciteit oftewel meer personen en/of zwaar materiaal omhoog brengen.
  • Je hebt veel grip op de ruwe ondergrond.