Drie redenen waarom een kat een aanvulling is voor het huis 

Drie redenen waarom een kat een aanvulling is voor het huis 

Een kat is een huisdier dat in veel huizen goed past. Naarmate een kat ouder wordt zal je er minder naar om hoeven kijken. Toch is een kat erg gezellig wanneer deze bij je komt zitten op je schoot. Een kitten is leuk om te zien en vergt in tegenstelling tot een volwassen poes veel aandacht, in deze levensfase zal je nog wel eens tijd vrij moeten maken om naar het beestje om te zien. Verder zal het huisdier zich zo nu en dan misdragen zodat je iets hebt waar je op moeten letten en om over te praten. Of een kat nu volwassen is of niet ze zullen een adori krabpaal nodig hebben om te voorkomen dat er meubels sneuvelen. Naast benodigdheden van het dier heeft een kat zelf een huishouden op zijn beurt veel te bieden. 

Een poes kan afleiding geven 

Op een anders saaie dag kan de kat alle aandacht naar zich toe trekken. Een kat kan achter andere dieren aanjagen of een poging doen op een onmogelijk te bereiken plek te komen. De kat zal je ook wel eens opzoeken wanneer het dier behoefte heeft aan aandacht. Je kunt dus genieten van je huisdier op onverwachte momenten. Ook wanneer je alleen bent met de kat in de buurt,heb je goed gezelschap. Het dier brengt wat meer leven in huis, wanneer een kat binnen rondloopt gebeurt er altijd wel iets.  

De bewakings drang van een kat 

Een leuke bijkomstigheid van het bezitten van een kat is dat je bijna nooit meer te maken krijgt met andere katten in je tuin. Een kat heeft immers een territorium en de dieren zelf houden zich daar over het algemeen goed aan. De kat doet z’n behoefte gewoon in de kattenbak en andere katten poepen niet in jouw tuin, dit is bijzonder prettig. Een kat heeft de behoefte om je te beschermen, wat onder andere inhoudt dat het dier je op zit te wachten als je thuis aankomt. Dit is een prettige manier van thuiskomen en het is leuk om de garantie te hebben dat er altijd tenminste één iemand op je zit te wachten.

Met de juiste spullen kan een kat zich prima gedragen

Mocht je geen kat durven nemen omdat je bang bent dat het dier je meubels en behang zal gaan beschadigen met z’n nagels, dan is het handig om te weten hoe je dit kan voorkomen. Een krabpaal is speciaal gemaakt om bewerkt te worden met kattennagels, mocht je er eentje nemen dan moet je nog wel aan de poes duidelijk maken dat deze bestemd is om in te krabben. Naast een krabpaal is het verstandig om alle spullen waarop de kat zich mag uitleven aan het beest te laten zien, dit kunnen alle soorten voorwerpen zijn. Een kat is een fijn huisdier omdat je hem kan leren hoe hij zich moet gedragen. Wanneer er niks is om te krabben zal de kat zelf objecten gaan uitkiezen, dat is iets dat je niet wilt hebben. 

Een kat forceert je om veel thuis te zijn

Een kat is het ideale dier voor mensen die veel thuis zijn, de kat heeft immers dagelijks behoefte aan de aanwezigheid van de eigenaar. Een kat verlangt ook op vaste momenten eten en brengt daarom regelmaat aan in je leven. In het geval dat je bijna niet thuis bent is het hebben van een kat niet voor je weggelegd.