Hoe weet je dat je riool verstopt zit?

Hoe weet je dat je riool verstopt zit?

Heb je het vermoeden dat jouw riool verstopt is? Lees dan gauw verder. In dit artikel lees je hoe je een verstopt riool kan opsporen en nog beter, wat je eraan kunt doen om de verstopping te verhelpen.

Volg je neus

Een goede manier om te checken of jouw afvoer verstopt is, is door jouw neus te volgen. Een lekkage in de riolering kan er voor zorgen dat er een vieze lucht vrij komt in de keuken of badkamer. Ruik je een vies luchtje uit de afvoer? Dan is de kans groot dat er een ophoping zit. Doucheputjes en de afvoer van jouw gootsteen krijgen dagelijks veel te verduren. Er blijven al snel etensresten, zeepresten en haren in de gootsteen verstopt. Dit kan ervoor zorgen dat je een vieze geur ruikt. Spoel daarom regelmatig de leidingen door met kokend water en een scheutje natuurazijn. Zo kun je vieze luchtjes voorkomen.

Terug spoelend water

Je weet zeker dat er een blokkade in de leiding zit, wanneer het water niet goed doorspoelt. Blijft het water in de douche staan of komt het water omhoog wanneer de wc doortrekt? Dan is dit zeker een teken van een verstopping in het riool. Het is noodzaak dat je de blokkade zo snel mogelijk oplost. Hier zijn verschillende technieken voor. Je kunt bijvoorbeeld gebruikmaken van de ontstoppingsdienst van DG Riooltechniek uit Breda. Zij kunnen zelfs de ergste verstoppingen oplossen voor jou!

Professionele service

Je kunt gelukkig veel zelf doen om een verstopping te voorkomen en te verhelpen, maar wanneer alle trucjes en producten niet werken, is het belangrijk om hulp te zoeken. Voorkom dat je zelf meer schade aanbrengt aan de leidingen en het riool en kies voor een professioneel loodgietersbedrijf. Deze werken vaak met een 24-uurs service. Merk je dat het riool verstopt is en heb je geen zin, tijd of producten in huis om het op te lossen? Bel dan direct de loodgieter en diezelfde dag kun je geholpen worden.

Een verstopte riolering kan voor veel ongemakken zorgen. Het is belangrijk dat je dit ook snel oplost. Zo kun je van kwaad tot erger voorkomen. Maak gebruik van handige huis-tuin-en-keuken middeltjes of kies voor professionele reinigingsproducten van DG voor het riool. Kom je er zelf niet uit? Dan kun je altijd nog de professionele service van een loodgieters inschakelen om jouw riolering professioneel te ontstoppen.