Isoleer je woning

Isoleer je woning

Met deze tips isoleer jij je huis het beste. Ondanks dat het isoleren van woningen al best oud is, is het nog niet overal in orde. Na het lezen van dit artikel kun jij je woning nalopen, en het goed isoleren. Voor de prijs hoef je het niet te laten, want je verdient het terug.

Isolatie levert wooncomfort

Wat vaak vergeten wordt is dat je met isoleren om in de winter de warmte in huis te houden veel meer meeneemt. Een volledig geïsoleerde woning zorgt ook dat de zomerse hitte buiten blijft, en je neemt gelijk geluidsisolatie mee. Een goed geïsoleerde woning heeft veel wooncomfort. In zekere zin kun je daar gelijk mee checken of je huis goed geïsoleerd is, als er een straaljager overvliegt en het is in huis duidelijk hoorbaar, dan is de woning niet goed geïsoleerd. Misschien ontbreekt er dubbel glas?

Nog meer praktische tips

Een andere makkelijke methode om te checken of je woning goed geïsoleerd is, is om hoog zomer naar zolder te gaan, als het daar warm dan is het dak niet goed geïsoleerd. In de zomer zal dat geen consequenties hebben, maar in de winter stook je letterlijk voor buiten. Warme lucht stijgt, in de winter als de verwarming aanstaat dan gaat de warmte via de vloer en het trapgat naar zolder, en door het dak naar buiten. Gelukkig is het isoleren van een dak voordelig te realiseren. Er zijn isolerende platen of deken in de handel, dat komt op zolder tegen het dak, en omdat je een lagere energierekening verkrijgt heb je direct voordeel.

Laat de airconditioning niet onnodig stroom verbruiken

In het intro staat al dat je met isoleren de zomerse hitte buiten kan houden. Dit levert niet alleen meer wooncomfort op, vooral een slaapkamer moet in de zomer koel zijn, maar ook hoeft de airco niet op volle toeren te draaien. Het is nu een kwestie van uitzoeken waar de hitte binnenkomt. Vaak is dat via een gevel aan de zuidkant van de woning, bedenk dat gevelisolatie veel kan doen. Wat ook veel tegen kan houden is van dat HR ++ glas of een rolluik. Het beste kun je de woning rondom isoleren.

Zwembad isoleren

Heb je toevallig een zwembad die nog geen afdekking heeft? Zorg dan dat je snel een isolerende zwembadafdekking aanschaft. Waarom denk je dan? Dit zorgt ervoor dat je zwembad heel weinig warmteverlies heeft, dit zorgt uiteindelijk weer voor minder stroomverbruik wat prettig is.