Manieren om de muren in huis op te fleuren 

Manieren om de muren in huis op te fleuren 

Muren, ieder huis heeft ze en je ontkomt er niet aan. Een muur op zich is niks mis mee, maar een compleet huis met lege muren zal al snel een beetje koud en saai aanvoelen. Wat kun je nou doen om ervoor te zorgen dat deze muren toch wat minder saai worden en je huis op te fleuren? Hiervoor kun je in verschillende hoeken denken, je kan namelijk denken aan het decoreren van de muur met bijvoorbeeld een schilderij, een foto of een goedkope muursticker ok kan je bijvoorbeeld denken aan het toevoegen van ramen aan je muur. 

Het decoreren van je muur

Als je je muur gaat decoreren, dan zorg je allereerst voor meer kleur in je huis. Of je nou met een muursticker, schilderij of een mooie foto decoreert, maakt niet zoveel uit. Waar het om gaat is dat de leegte van een muur wordt onderbroken door een afwijkende kleur. OP deze manier krijg je meer sfeer in je huis en kun je door de muur op te fleuren, je huis een echte boost geven. Naast het onderbreken van een ‘’saaie muur’’, kan het ook nog iets zijn met emotionele waarde. Dan zul je naast de sfeer op zich, ook nog een speciaal, warm gevoel kunnen krijgen bij het ophalen van een herinnering. 

Geen accessoire, maar licht

Een andere manier om je huis op te fleuren is met behulp van ramen. Je kan ze zo klein en groot maken als je wilt, maar eigenlijk haal je de decoratie van buiten naar binnen toe. Over het algemeen wijken de kleuren buiten af van je eigen muur, dus zal het ook voor de ‘’onderbreking’’ van je muur zorgen. Naast het naar binnen halen van de omgeving, kan een raam ook voor erg mooi licht zorgen. Het allermooiste licht is natuurlijk het licht dat van buiten komt, dus hoe meer glas, hoe meer je dit licht ook naar binnen haalt. Als je doel is om alleen dit licht naar binnen te halen, kun je ook overwegen ramen met raamfolie te kiezen. Hierbij komt het licht wel naar binnen, maar zul je toch je privacy behouden omdat niet iedereen zomaar naar binnen kan kijken.