Praktische tips voor het klussen in en rondom het huis

Praktische tips voor het klussen in en rondom het huis

Iedereen denkt anders over klussen. Sommige mensen hebben het geluk er een ster in te zijn, anderen wat minder. Er bestaan niet voor niets zoveel tv-programma’s die allerlei verschillende bouwvallen laten zien. Je zal vast wel eens een aflevering Help mijn man is klusser voorbij hebben zien komen. Of je het nou wel of niet leuk vindt, je zou vast wel eens een aantal klussen moeten verrichten. Al heb je voor je gevoel twee rechterhanden: geef de hoop niet op! Wie weet ben jij binnenkort een ster in het gebruiken van alabastine en plakplinten. Het is natuurlijk handig om externe personen in te schakelen, maar het kan kosten schelen als je zelf ook al het een en ander weet. Ben jij benieuwd welke praktische tips je kunnen helpen tijdens het klussen in en rondom het huis? Ook gevorderde klussers zouden namelijk het een en ander kunnen leren van deze tips.

Houd je vingers veilig en gebruik een kam met de hamer

Een veelvoorkomend ongeluk is dat mensen roekeloos omgaan met de hamer. Zo gek is dit niet, want een spijker is natuurlijk een klein object. Het is dus niet raar om af en toe mis te slaan met de hamer. Echter wil je dit zoveel mogelijk beperken. Het is namelijk niet fijn om een ongeluk te veroorzaken door een hamer. Het kan namelijk zomaar eens op je vingers belanden. De gouden tip is dat je de spijker niet vast moet houden met je vingers, maar met een kam. Waarom? Omdat een kam voldoende houvast biedt. Hierdoor zul je de kam raken, in plaats van je vingers. Nog steeds bang voor de hamer? Dan kun je kiezen voor producten als alabastine en plakplinten. Vaak kun je de hamer dan vermijden.

Ga splinters tegen tijdens het zagen van hout

Er is niets vervelender dat splinters in je vingers krijgen tijdens het zagen. Ook hier is een uitstekende truc voor! Om ervoor te zorgen dat hout niet gaat splinteren tijdens het zagen zou je een stukje masking tape kunnen plakken op de plek waar je precies wilt zagen. Plak de tape aan het beginpunt en het hout zal niet gaan splinteren.

Vergeet alle onderdelen niet op volgorde te leggen

Hoe vervelend is het als je een machine uit elkaar haalt, maar vervolgens geen idee meer hebt hoe je de machine weer in elkaar zet? Alle onderdelen liggen op een hoop en je ziet door de bomen het bos niet meer. De gouden tip? Leg de onderdelen op volgorde. Je kan desnoods ook een foto maken en daarbij notities maken, voor de zekerheid. Dit kan chaos voorkomen.  

Raap schroeven veel makkelijker op

Wat ook chaotisch kan zijn is een ruimte vol met schroeven op de vloer. Als je ze weer wilt opbergen, denk je waarschijnlijk dat het handig is om ze een voor een op te pakken. Want wat moet je anders doen? Echter kan dit veel makkelijker! Het kan namelijk veel tijd kosten om de schroeven een voor een op te rapen. Hoe? Door altijd een magneetje op zak te hebben. Dit kan namelijk goed van pas komen! Zo ook in dit geval. Het magneetje zorgt er namelijk voor dat je de schroeven veel makkelijker kan oprapen. Niet eeuwig een voor een alles pakken, maar gewoon een aantal schroeven in een keer! Dit scheelt dus zowel tijd als moeite.