Wat doe je met bouwafval?

Wat doe je met bouwafval?

Bouwafval, wat doe je ermee? Als je gaat verbouwen haal je eerst dingen weg, voor je er iets nieuws kunt bouwen. Handig is het als je dit kunt hergebruiken, maar de realiteit is vaak dat een groot deel hiervan binnen je eigen huis geen tweede leven zal gaan vinden. Dit wordt dus bouwafval. Met normaal afval is het vrij simpel, je gooit je afval gewoon in de container en eens in de week wordt de container door de gemeente geleegd. Bij bouwafval werkt dit eigenlijk hetzelfde, maar zal de container wat groter moeten zijn en wel door jezelf geleegd moeten worden. Om aan zo’n grotere container te komen kun je een container huren amsterdam. Op deze manier heb je in ieder geval genoeg ruimte om je afval op te slaan en hoeft het alleen nog maar weggebracht te worden. 

Sorteren van je afval

Tijdens een verbouwing, zijn er natuurlijk ook verschillende soorten bouwafval. Zo kun je bijvoorbeeld met puin, hout en grond blijven zitten. Om dit optimaal een tweede leven te kunnen geven, is het mogelijk verschillende soorten containers te huren. Op deze manier is het al gesorteerd en is het makkelijker alles een tweede leven te geven. Dit is dus goed voor het milieu en zal zeker niet nadelig zijn voor de portemonnee. Kortom, voor iedereen is het voordelig om je afval, zowel groot als klein, goed te sorteren en naar de daarvoor bestemde plek te brengen. 

Het verwerken van je afval

Als al het afval eenmaal in de container zit, zit je eigenlijk nog met een probleem. Hoe leeg je deze container nou als de gemeente dat niet voor jou doet? Het antwoord daarop is kort en misschien onverwacht, maar daar hoef je je zelf geen zorgen om te maken. Veel bedrijven die de containers namelijk verhuren, zorgen ook voor een goede verwerking van het afval. Dit zit dan ook al bij de kosten van de huur inbegrepen. Het enige waar jij je dus nog mee bezig hoeft te houden is de verbouwing zelf en het sorteren van het afval.