Vloerkleden met een print zorgen voor extra dimensie

Creatieve manieren om vloerkleden toe te voegen aan je huis

Vloerkleden met een print zorgen voor extra dimensie

Creatieve manieren om vloerkleden toe te voegen aan je huis

Vloerkleden zijn een geweldige manier om een kamer een nieuwe look te geven. Ze voegen warmte en kleur toe aan een kamer en kunnen ook worden gebruikt om de akoestiek te verbeteren. Er zijn echter veel manieren waarop je vloerkleden op een creatieve manier kunt toevoegen aan je huis. In deze blog bespreken we enkele van deze manieren, zoals vloerkleden met opvallende patronen, de nieuwe trend “carpet layering”, vloerkleden ophangen als een wandkleed en meer.

Een vloerkleed met patronen of prints

Een van de manieren om vloerkleden op een creatieve manier toe te voegen aan je huis, is door te kiezen voor vloerkleden met opvallende patronen. Dit kan bijvoorbeeld een vloerkleed zijn met een grote bloemenprint of een vloerkleed met een geometrische patroon. Deze opvallende patronen kunnen een kamer een unieke uitstraling geven en zorgen voor een echte blikvanger.

Carpet layering: Het combineren van vloerkleden

Een andere trend die steeds populairder wordt, is “carpet layering”. Bij carpet layering leg je meerdere vloerkleden op elkaar. Dit kan bijvoorbeeld een groot vloerkleed in de basis zijn, met daarop een kleiner vloerkleed met een opvallend patroon. Hiermee creëer je een speels effect en geef je de kamer een meer gezellige uitstraling.

Vloerkleden ophangen als wandkleed

Een andere creatieve manier om vloerkleden toe te voegen aan je huis, is door ze op te hangen als een wandkleed. Dit kan bijvoorbeeld met behulp van een wandhanger of door ze aan de muur te bevestigen met haken. Hiermee creëer je een unieke look en kun je een saaie muur omtoveren in een echte blikvanger.

Een vloerkleed aan de muur

Als je een vloerkleed als wandkleed wilt ophangen, zijn er een aantal dingen waar je op moet letten. Ten eerste is het belangrijk om te controleren of het vloerkleed geschikt is om op te hangen. Sommige vloerkleden zijn gemaakt van materialen die niet geschikt zijn voor ophanging, zoals katoen of wol. Controleer daarom altijd de samenstelling van het vloerkleed voordat je begint.

De plek van het kleed

Ten tweede is het belangrijk om te bepalen waar je het vloerkleed wilt ophangen. Bedenk goed of je het vloerkleed wilt ophangen in een bepaalde hoek van de kamer of aan een specifieke muur. Dit helpt bij het bepalen van de grootte van het vloerkleed en de hoeveelheid haken of bevestigingsmiddelen die je nodig zult hebben.

Let op waar je het vloerkleed bevestigd

Als je besluit om het vloerkleed op te hangen met behulp van haken of bevestigingsmiddelen, is het belangrijk om te weten waar je deze moet bevestigen. Zorg ervoor dat je haken of bevestigingsmiddelen bevestigt in de stevigste delen van de muur, zoals in de balken of in de muren waar geen leidingen of stroomdraden lopen. Dit zorgt ervoor dat het vloerkleed stevig op zijn plaats blijft hangen.

Creatief met vloerkleden

Er zijn tal van creatieve manieren om vloerkleden toe te voegen aan je huis. Van vloerkleden met opvallende patronen tot de trend “carpet layering” en vloerkleden ophangen als wandkleed. Door te experimenteren met verschillende stijlen en maten kun je de sfeer in je huis veranderen en een unieke uitstraling creëren. Dus probeer het snel en voeg een unieke touch toe aan je interieur!