Je boot verkopen, wat komt erbij kijken?

Je boot verkopen, wat komt erbij kijken?

Nederland is een land met veel water en het is dan ook niet gek dat er vrij veel mensen zijn die over een eigen boot beschikken. Echter, het feit dat je ooit een boot hebt gekocht, betekent niet dat je deze voor de rest van je leven wilt gebruiken. Er kunnen immers veel verschillende redenen zijn waardoor mensen van hun boot af willen. Als jij een eigen boot hebt en deze het liefst wilt verkopen, is het wel handig om te weten wat er allemaal moet gebeuren. Deze tekst helpt je om hier inzicht in te krijgen. 

Zelf verkopen of hulp inschakelen?

Als je jouw boot wilt verkopen, is één van de eerste keuzes die je moet maken het kiezen tussen het zelf verkopen van de boot en het inschakelen van een professional om dit voor je te doen. Het verkopen van een boot zou je kunnen vergelijken met het verkopen van een woning. Je kunt deze zelf op het internet aanbieden en alle bezichtigingen zelf doen, maar veel mensen vinden het toch fijner om hier een makelaar voor in te schakelen. Bij boten is dit ongeveer hetzelfde. Er zijn genoeg plekken om je boot te koop aan te bieden, maar een jachtmakelaar weet hier toch net even wat meer vanaf. Ook kan het zo zijn dat een jachtmakelaardij een eigen verkoophaven heeft waar mensen verschillende boten kunnen komen bezichtigen. Het is fijn als jouw boot bijvoorbeeld in de verkoophaven Jachtmakelaardij Kappers ligt, zodat ook mensen die misschien niet direct op je boot zijn afgekomen deze toch zien liggen en misschien wel interessant vinden. 

Een afspraak maken met een potentiële koper

Wanneer jij ervoor kiest om je boot zelf te verkopen en je hebt iemand gevonden die wel interesse heeft in de boot, is het belangrijk dat je weet wat je te doen staat. Je moet dan je best doen om de boot zo aantrekkelijk mogelijk te presenteren. Zorg er dus voor dat de boot in een goede staat is en dat deze goed is schoongemaakt. Een koper ziet immers liever een schone boot dan een vieze en zal hierbij waarschijnlijk ook eerder geneigd zijn om meer te bieden. Als er iemand langskomt om de boot te bezichtigen, is het jouw taak om diegene te overtuigen van de voordelen van het hebben van een eigen boot.