De voor- en nadelen van een boxspring op een rij!

De voor- en nadelen van een boxspring op een rij!

Voordat je een boxspring gaat kopen, is het van belang dat je jezelf eerst goed inleest in de voor- en nadelen. Waarom zou je namelijk zomaar investeren in een bed terwijl je niet eens weet of dat type bed wel bij je past. Een boxspring is tegenwoordig een van de meest verkochte bedden. In dit artikel lees je alle voor- en nadelen van boxsprings. Lees dus zeker even verder en je zult erachter komen. 

Alle voordelen van boxsprings: 

  • Een boxspring zorgt door de combinatie van de verende boxspring en het verende matras voor optimale ondersteuning van het lichaam. 
  • Er zijn elektrisch verstelbare boxsprings verkrijgbaar. Dit is de perfecte uitkomst als je vaak tv kijkt, eet of een boek leest in bed!
  • Door de ruime mogelijkheden op het gebied van kleur, materiaal (stof, leer, etc.) en design is er voor elke kamer een perfect passend bed verkrijgbaar. 
  • Zowel de temperatuur als de ventilatie van de boxspring is erg goed. De boxspring bestaat als het ware uit een open constructie van veren.

De nadelen die boxsprings met zich meebrengen: 

  • Een boxspring heeft bekleding en deze is vaak lastig te onderhouden. Dit is in veel gevallen niet fijn voor mensen die huisstofmijt hebben of andere allergieën. Ook is het lastig om hier vlekken uit te halen. 
  • Omdat zowel de boxspring bedbodem als de matras vaak is voorzien van veren, ervaren sommige gebruikers dat de combinatie te veel verend vermogen heeft bij het draaien en keren tijdens de slaap of het in- en uitstappen in bed.
  • Wanneer je een hele kleine slaapkamer hebt, kan een boxspring nogal groot en massief overkomen. Je moet hier dus mee oppassen en proberen te voorkomen dat de kamer te vol komt te staan.