Waarom je op uitwisseling naar Amerika moet gaan

Waarom je op uitwisseling naar Amerika moet gaan

Verrijking, nieuwe mensen, een andere cultuur en een dot levenservaring – dat is een greep uit wat een uitwisseling naar Amerika voor je kan betekenen. In dit artikel lees je 3 redenen waarom het een goed idee is om op uitwisseling naar een Amerikaanse highschool te gaan.

Once in a lifetime

Met once in a lifetime bedoelen we dan ook écht dat je maar één keer in je leven de kans krijgt om op uitwisseling te gaan naar een highschool in Amerika. De leeftijdsgrens ligt tussen de 15 en de 18 jaar; mooie jaren van ontwikkeling waarin je zo’n unieke kans niet wilt laten schieten. Door op uitwisseling te gaan naar Amerika en te logeren bij een Amerikaans gastgezin, proef jij van een heel ander leven. Je leert de cultuur kennen en hoe je als Amerikaans gezin feestdagen als Thanksgiving viert. Samen met nieuwe vrienden naar een highschool football of basketbal wedstrijd gaan en de echte highschool spirit ervaren, thema’s zoals spring fling en natuurlijk hét evenement van het jaar: prom – dat wil je toch niet missen?

Een andere keuken

Op uitwisseling naar een highschool in Amerika gaan, betekent dat je je in een hele nieuwe keuken bevindt. Deze verandering kan je veel brengen; zo leer je bijvoorbeeld hoe het Amerikaanse schoolsysteem werkt en wat de culturele verschillen zijn met Nederland. Het mooie van Amerika is: het is erg groot en jouw ervaring in een staat als Washington zal heel anders zijn dan in het zonnige Florida. De mensen, de politiek, het eten, de verscheidenheid aan culturen en etniciteiten – het hangt allemaal af van de plek waar jij naartoe gaat. Dat maakt Amerika nou net zo leuk! Wanneer je op uitwisseling naar een highschool in Amerika gaat, zul je zien dat alles anders is dan hoe je het gewend bent in Nederland. Een cultuurshock, maar wel eentje die je helpt te ontwikkelen en jezelf te verrijken. De levenservaring die je tijdens jouw uitwisseling naar Amerika opdoet, die vind je nergens!

Het staat goed op je cv

Je had het misschien al verwacht: een uitwisseling naar Amerika staat erg goed op je cv. Door naar school in een ander land te gaan, vergaar je een hoop vaardigheden die je mooi kunt gebruiken wanneer je gaat werken, zoals kennis van de Engelse taal, empathie en kunnen omgaan met verandering. Ook heb je tijdens je uitwisseling andere vakken op school gekregen, waardoor je nieuwe en unieke kennis hebt opgedaan. Jouw ervaring in het buitenland schiet er bij potentiële werkgevers tussenuit en dat vergroot je baankansen. Een uitwisseling naar Amerika kan je ook helpen om bij verschillende studies waar een loting voor is binnen te komen of bij stages. Ook hierbij geldt dat een dergelijke ervaring als iets positiefs gezien wordt waardoor je iets nieuws toevoegt aan een school of bedrijf. 

Een uitwisseling naar Amerika is het dus meer dan waard.