Hoe maak je een afvalcontainer grondig schoon?

Hoe maak je een afvalcontainer grondig schoon?

Het is logisch dat een afvalcontainer vies wordt. Dit kan je niet altijd voorkomen. Het is als eerst altijd belangrijk dat je als bedrijf genoeg containers hebt staan. Anders wordt het allemaal nog viezer. Bij Vergelijkjeafval in Utrecht kan jij voordelig jouw afval laten verwerken. Zo scheelt het jouw een hoop tijd, maar ook administratieve drukt. Eens in de tijd worden de containers vies en is het dan ook zo fris om ze schoon te maken. 

Hoe houd je de stinklucht tegen?

Door de klep van de container op een kier open te houden, stimuleer je de luchtcirculatie. Zo kan er frisse lucht bij komen en kan de vieze lukt wegtrekken. Op deze manier blijft de stinklucht ook niet hangen in de container. Doe dit niet met een afvalbak dit binnen staat. Dan gaat heel jouw woning stinken. Verder is het ook handig om droog afval weg te gooien. nat afval gaat broeien en is erg aantrekkelijk voor beestjes. Dit is niet hygiënisch. Probeer daarom jouw afval eerst uit te laten drogen. Het is daarom ook handig om de container op een droge en koele plek te zetten. Daarnaast is het ook een ideale tip om wat klimop in de container te leggen. Klimop is giftig voor onder andere maden. Hiermee voorkom je ook beestjes. 

Hoe maak je een container weer schoon? 

Het laten legen van een container, zorgt er niet voor dat de container weer schoon wordt zonder stank. Er blijft vaak nog veel vocht achter in de bak. Dit is niet hygiënisch. Dit kan je heel makkelijk al voorkomen door de bodem te bedekken met wat kranten. Het is niet gek dat de container wel is een schoonmaak beurt nodig heeft. Doe dit dan ook. Je kan de container het beste schoon maken met kokend water en zeep. Je kan er ook azijn voor gebruiken in plaats van zeep. Je kan beter geen chemische stoffen gebruiken, want dat kan namelijk erg schadelijk zijn. Gebruik een spons om de viezigheid weg te halen. Maak voor gebruik de container wel weer goed droog. Vochtigheid is niet ideaal voor een container die net schoon is.