Soorten raambeveiliging

Soorten raambeveiliging

Een inbraak wil je natuurlijk voorkomen. Via ramen is een inbraak vaak het makkelijkst. Het is daarom van belang om jouw ramen te beveiligen bij Seris.nl. Een inbreker heeft maar een klein beetje ruimte nodig om zich doorheen te wurgen. Pas daarom raambeveiliging toe om jouw pand goed te beveiligen. Wij leggen jou uit wat voor raambeveiliging er allemaal bestaat. 

Waarom is raambeveiliging noodzakelijk?

Het beveiligen van een pand is belangrijk. Zo voorkom je diefstal en inbraak. Raambeveiliging is van belang om jouw huis of kantoor goed te bewaken. Als er geen goede sloten gemonteerd zijn kan een inbreker gemakkelijk met een schroevendraaier of een koevoet het raam of deur open wrikken. Is het raam open dan kan een inbreker al helemaal zorgeloos binnensluipen. Raambeveiliging zorgt ervoor dat inbrekers dit niet zorgeloos kunnen doen. Je kan er dus diefstal mee voorkomen.

Raambeveiliging met magneetcontacten

Dit is een relatief goedkope oplossing om ramen en deuren te beveiligen. Deze magneten werken op batterijen. Zij zijn uitgerust met een sabotage melder en ze kunnen verbonden worden met het alarmsysteem. Is er sprake van een poging tot inbraak? Dan merkt het magneet de trillingen en gaat het alarm direct af. De inbrekers krijgen dan geen enkele kans. Het prettige is dat deze contacten op alle deuren en ramen gemonteerd kan worden. 

Sloten op een raam

Deuren hebben sloten, maar ook ramen kunnen sloten hebben. Het belangrijkste doel is om jouw huis te beveiligen tegen inbrekers. Het raamslot ligt aan de binnenzijde van het raam en ze worden voornamelijk geplaatst bij ramen die naar buiten draaien. Bij een draairaam kan je ervoor kiezen om dievenklauwen aan te schaffen. Naast de dievenklauwen kan je jouw raam nog meer beschermen door middel van veiligheidsscharnieren. Het is logisch dat er in de zomer wat vaker de ramen openstaan om te ventileren. Let dan op dat je een barrièrestang toevoegt. Zo krijgen inbrekers alsnog geen kans. 

Glasbreukmelder

Het is een beveiligingssysteem dat afgaat wanneer het glas breekt. De melder reageert op het geluid dat bij het breken van glas ontstaat. Vallende glazen geven geen alarm. Dit komt omdat dat glas een andere glasdruk heeft dan dat ramen hebben. De glasbreuk kan je installeren op het plafond of muur. Het fijne is aan deze melder dat het een bereik heeft van negen meter. Zoals je hebt kunnen lezen is beveiliging echt heel belangrijk. Ben jij nog op zoek naar beveiligingswerk? Dan ben je bij ‘’Werken bij Seris’’ aan het juiste adres! Help jij mee om diefstal en inbraak te voorkomen?