Hotel chique slapen doe je met deze tips!

Hotel chique slapen doe je met deze tips!

Een luxe bed, zachte vloeren, dikke gordijnen, zachte tinten en een ontspannen sfeer. Het is heerlijk om wakker te worden in een hotelkamer. Maar wist je dat je thuis ook ‘hotel chique’ kunt slapen? Met deze eenvoudige tips tover jij je slaapkamer om tot een kamer waar je net zo ontspannen in wakker wordt als in een hotel zodat je iedere nacht kunt genieten van het gevoel van luxe.

Kies voor een boxspring

De meeste hotels hebben een boxspring. Is je bed aan vervanging toe? Kies dan voor een boxspring voor dat heerlijke hotelkamer gevoel. Er zijn veel soorten en maten boxspring, met verstelbare bodems, hoofd- en voetenborden. Bij de meeste winkels kun je er zelf één samenstellen, waarbij je keuze hebt uit onder meer kleur, soort stof en natuurlijk afmeting. Dit vormt een mooie basis voor jouw hotel-slaapkamer.

Houd het rustig

Ruimte geeft rust en geeft minder prikkels, wat betekent dat je ontspannen in slaap kunt vallen. Zorg er dus voor dat er niet te veel in de slaapkamer staat. Weinig meubels, maar ook niet te veel accessoires of schilderijen aan de muur. Dus ruim op die slaapkamer! Wil je wat decoratie, kies dan voor grotere objecten die niet te veel aandacht trekken. Een schilderij in pasteltinten bijvoorbeeld, of een designerstoel.

Kies zachte kleuren

Denk eens terug aan de hotelkamers die jij prettig vond. Welke kleuren werden daar gebruikt? De meeste hotelkamers maken gebruik van zachte kleuren zoals pasteltinten. Maak een overzicht of een moodboard! Kies een basiskleur uit en pas die toe op grote vlakken, zoals de gordijnen, de vloerbedekking en de muren. Kleuraccenten breng je aan op minder grote vlakken, zoals kussentjes, een beddensprei of stoel bekleding. Dat mogen best wat fellere kleuren zijn, maar zorg er voor dat deze niet te overheersend worden. Overheersende kleuren verstoren de rust.

Luxe raamdecoratie

De juiste raamdecoratie kopen is helemaal niet moeilijk. Hotelkamers hebben vaak fraaie, dikke gordijnen in een zachte kleur die in evenwicht is met de rest van de kleuren in de kamer. Denk daarbij aan vitrage met zware overgordijnen of verduisterende gordijnen die voorkomen dat er ook maar een spoortje licht van buiten je slaap verstoren.

Geef de rest van je interieur ook een hotel chique look

Natuurlijk hoeft het niet op te houden bij je slaapkamer. Met een paar eenvoudige aanpassingen creëer je ook een hotel chique woonkamer, keuken en badkamer. Een paar mooie designstukken, comfortabele meubels, een evenwichtig kleuren palet, en je creëert in een handomdraai een luxe, ontspannen sfeer in je huis.