Waar moet je rekening mee houden bij een verhuizing?

Waar moet je rekening mee houden bij een verhuizing?

De meeste mensen verhuizen maar enkele keren en dat is niet zomaar. Een verhuizing is namelijk veel werk en er komen ook risico’s bij kijken. Zo is het bijvoorbeeld niet verstandig om een woning te verkopen als deze onder water staat. Bovendien wil je ook niet te veel geld betalen voor de nieuwe woning. Naast de financiële risico’s loop je ook het risico dat je uiteindelijk niet tevreden bent met de woning of de omgeving. In dit artikel geven we een aantal tips die je kunnen helpen bij het voorkomen van een miskoop. 

Weet waar je naar op zoek bent

Het kiezen van een nieuwe woning dient zorgvuldig te gebeuren. De beslissing die je maakt, gaat namelijk een grote impact hebben op de rest van je leven. Het is daarom verstandig om vooraf een wensenlijstje te maken. Waar moet de woning minimaal aan voldoen en wat verwacht je van de omgeving? Neem de tijd om antwoord te geven op alle vragen en overleg het goed met je partner. Houd bij de keuze ook rekening met je kinderen. Zo dienen zij zich (in de toekomst) ook veilig te voelen bij de omgeving.

Schakel hulp in

Een verhuizing is niet zomaar iets. Je staat op het punt om je leven om te gooien en de juiste hulp kan bijdragen aan een beter eindresultaat. Zo is het onder andere aan te raden om een makelaar in te schakelen. Een makelaar kan op zoek gaan naar een huis die voldoet aan al je wensen. Bovendien zorgt de juiste makelaar ervoor dat er een marktconforme prijs tot stand komt. Bij het kiezen van een makelaar is het verstandig om rekening te houden met de omgeving. Je kunt dan ook het beste kiezen voor een makelaar die zich richt op het gebied waar jij een woning wilt kopen. Een aanrader in de omgeving van Rotterdam is Ard uw Makelaar. Zij hebben diverse specialisten in huis en weten precies wat er speelt in de markt. 

Heb je al een koper voor de huidige woning?

Voordat je een nieuwe woning koopt, is het van belang dat je een koper hebt voor je huidige woning. Je kunt er het beste voor zorgen dat je oude woning enkele weken na de koop van je nieuwe woning opgeleverd dient te worden. Zo kun je de spullen zo efficiënt mogelijk verhuizen en kom je bovendien niet tijdelijk zonder woning te kiezen. Mocht dit om wat voor reden dan ook niet mogelijk zijn, dan is het belangrijk dat je zorgt voor een tijdelijke verblijfplaats en een opslagplaats voor je spullen.