De voordelen van een elektrische laadpaal laten installeren aan huis

De voordelen van een elektrische laadpaal laten installeren aan huis

Je ziet ze tegenwoordig steeds meer rijden, de elektrische auto’s. Sterker nog, in 2035 is het de bedoeling dat alle auto’s in Europa volledig emissievrij rijden. Dat wil zeggen dat de productie van benzineauto’s wordt afgeschaald en dat er steeds meer elektrische en hybride auto’s op de markt zullen verschijnen. Mede daarom kiezen steeds meer mensen ervoor om een elektrische laadpaal aan huis te laten installeren, maar wat zijn nu precies de voordelen daarvan? Dat lees je in dit artikel.

Een elektrische laadpaal aan huis betekent tijdswinst

Met een elektrische laadpaal hoef je vrijwel nooit meer in de rij te staan om je auto te kunnen opladen. Dit scheelt jou reistijd en je kunt jouw auto gewoon ‘s avonds of ‘s nachts tijdens daluren opladen. Goedkoper en sneller dus, dan steeds opladen langs de snelweg. Heb jij ook interesse om een laadpaal thuis te laten installeren? Je kunt een laadpaal laten installeren door Aalbers Elektrotechniek, zodat je hier geen omkijken meer naar hebt.

Thuisladen is goedkoper

Opladen via een Fastned is weliswaar sneller, maar het kost je ook meer! Natuurlijk zijn de kosten voor elektrisch laden alsnog vele malen lager dan de kosten voor een keertje tanken, maar toch stapelen die kleine kosten zich op als je er niet op let. Kies je voor thuisladen, dan maak je sowieso van de goedkoopste optie gebruik om jouw auto op te laden. En dat is uiteindelijk gunstig voor je portemonnee!

Je kunt geld verdienen met jouw eigen laadpaal

Plaats je jouw laadpaal op een een makkelijk bereikbare locatie, dan kun je ervoor kiezen om jouw laadpaal openbaar te maken. Vervolgens kun je geld verdienen, door voor het opladen geld te vragen aan eigenaren van elektrische auto’s. Via de laadapp kunnen auto-eigenaren jouw laadstation vinden en vervolgens hun auto opladen. Zolang jouw oplader op privéterrein staat, kun je zonder problemen stroom verkopen aan andere autorijders.

Met zonnepanelen kun je energie opslaan voor jouw elektrische auto

Heb je zonnepanelen op je dak liggen? Dan scheelt dit enorm in de energierekening! Doordat je zelf voor een deel stroom opwekt voor jouw elektrische auto ben je goedkoper uit aan het eind van de maand. Bovendien kun je met zonnepanelen stroom terugleveren aan het Net wanneer je niet alle stroom verbruikt. Dit is weer gunstig voor jouw portemonnee en uiteindelijk ook voor jouw elektrische auto.