Wat is die witte uitslag in mijn badkamer?

Wat is die witte uitslag in mijn badkamer?

Heb je ooit goed naar je douchekop gekeken en je verbaasd over het witte spul op het oppervlak? Witte uitslag is iets dat veel huiseigenaren ervaren op hun douchekoppen en het is het resultaat van minerale afzettingen. Deze afzettingen zijn niet schadelijk voor je, maar ze kunnen je haar dof en je huid droog maken. Minerale afzettingen kunnen ook behoorlijk destructief zijn voor de leidingen en armaturen van je sanitair systeem. Dus nu je weet wat het is, is de volgende stap het wegwerken van de witte opbouw. Sommige oplossingen kan je gemakkelijk zelf doen, terwijl voor sommige de hulp van een loodgieter nodig is om problemen met de sanitaire voorzieningen op te lossen. Je kunt bijvoorbeeld een waterontharder in Dordrecht laten plaatsen.

Afzetting van de douchekop verwijderen

Om de afzetting van het oppervlak van de douchekop te verwijderen, heb je wat azijn en een beetje geduld nodig. Verwijder de douchekop en dompel hem onder in azijn. Laat de douchekop minimaal 30 minuten intrekken; langer als de opbouw bijzonder hardnekkig is. Sommige mensen geven er de voorkeur aan om een ​​plastic boterhamzakje met azijn te vullen en deze aan de douchekop te bevestigen zonder deze te verwijderen. Het weken van de douchekop is niet voldoende om de minerale afzettingen volledig op te lossen. Het enige dat inweken doet, is de afzettingen verzachten en het voor u gemakkelijker maken om door te gaan naar stap twee, namelijk de douchekop poetsen met een tandenborstel of badkamer schrobber. Nadat je alle sporen van minerale afzettingen hebt verwijderd, bevestig je de douchekop weer en laat je er enkele minuten water doorheen lopen om er zeker van te zijn dat alle afzettingen verdwenen zijn. Is de afzetting toch te hardnekkig, ga dan op zoek naar een waterontharder in Dordrecht.

Hard water

De meeste mensen zijn verrast om te ontdekken dat de water voorschriften met betrekking tot welke stoffen in de watervoorziening mogen voorkomen, vrij laks zijn. Huiseigenaren die hun water uit privé systemen of putten op hun eigendom halen, kennen misschien al de voordelen van het installeren van een filtersysteem voor het hele huis. Huiseigenaren die hun water van openbare systemen ontvangen, kunnen echter ook van deze systemen profiteren. Water dat een goede hoeveelheid sediment bevat, wordt als hard water beschouwd.