Wat te doen als je net samenwoont?

Wat te doen als je net samenwoont?

Nu je net samen bent gaan wonen met je partner is er een droom uitgekomen, of dat hopen wij toch voor je. Maar je wilt elkaar natuurlijk niet gaan irriteren, daarom lees je dit artikel! We gaan je haarfijn uit proberen te leggen wat je de eerste maanden van het samenwonen vooral wel en niet moet doen. Ga er samen of alleen eens gezellig op uit, ga naar de IKEA voor wat meubilair of ga tuinmeubelen kopen bij Tuintrend Breda. Met name wanneer je een klein huis hebt wil je er vaak op uit gaan, anders komen volgens ons de muren na loop van tijd echt op je af.

Genieten

Het belangrijkste om volgens ons te doen nu jullie net samen wonen is genieten. Geniet van elkaar, de nieuwe ervaring en de vrijheid! Je hoeft niet meer aan je ouders of vorige huisgenoten te vragen of de badkamer vrij is, of de was gedaan is en wat er vanavond op tafel staat. Jullie zijn nu de baas en hebben de vrijheid om alles zelf te bepalen. Dit brengt natuurlijk wel een hoop verantwoordelijkheid met zich mee. Zijn er geen boodschappen gedaan? Dan moet iemand last-minute nog snel naar de winkel of er moet eten worden besteld. Gelukkig heb je hier ook makkelijke maandelijkse abonnementen voor om de boodschappen aan huis te laten brengen.

Geef elkaar de ruimte

Hoe leuk, spannend en uitdagend deze nieuwe ervaring voor jullie ook kan zijn, vergeet elkaar niet de ruimte te geven wanneer iemand daar behoefte aan heeft. Dit kan uiteenlopen van een avondje stappen met vrienden of vriendinnen tot alleen een serie kijken in bed of een uurtje rustig kunnen lezen in bad. Wanneer jullie elkaars ruimte goed blijven respecteren kan dit een aantal ruzies voorkomen. Elkaar de ruimte geven is ook elkaar helpen als iemand aangeeft vermoeid te zijn. Kook eens voor de ander of verras elkaar met een fris opgemaakt bed.

Organiseer een ‘house warming party’

Om te vieren dat jullie nu eindelijk samen zijn, gaan wonen is het een traditie om een housewarming te organiseren. Geef een tof feestje om dit met je allerbeste vrienden en vriendinnen te vieren. Je kunt dit in je nieuwe appartement doen of op de houten veranda van je nieuwe huis.