Dingen die je nodig hebt om je tuin op te knappen

Dingen die je nodig hebt om je tuin op te knappen

Het geheim om je tuin er goed uit te laten zien, is weten hoe je de juiste gereedschappen gebruikt. Of je nu bomen snoeit of je tuin opruimt, als je het juiste gereedschap bij de hand hebt, kun je de klus sneller en beter klaren.

Kettingzaag

Een kettingzaag is een gereedschap dat wordt gebruikt om hout te zagen. Het wordt meestal aangedreven door een verbrandingsmotor, maar kan ook elektrisch zijn. De kettingzaag is een belangrijk hulpmiddel voor iedereen die bouw- of landschapsarchitectuur op zijn terrein wil doen. Hierdoor zaag je sneller door grotere stukken hout dan wanneer je dit handmatig met een handzaag doet. Er zijn verschillende soorten kettingzagen, afhankelijk van het soort werk dat je gaat doen. Er zijn kleinere modellen die ideaal zijn voor kleine klussen in en om het huis, zoals het afzagen van takken van bomen of het snoeien van struiken in je tuin. Er zijn echter ook veel grotere modellen die grotere motoren hebben en voor grotere projecten kunnen worden gebruikt.

Bladblazer

Een bladblazer van detuinmachineshop zorgt ervoor dat je snel bladeren kunt verwijderen uit je tuin. Dit reduceert niet alleen een proces dat uren kan duren tot slechts enkele minuten, maar het is ook veel minder fysiek zwaar werk. Handmatige opruimen is zwaar voor zowel je armen als je rug, maar met een bladblazer kun je dit werk snel en comfortabel doen. Een bladblazer is per definitie een contactloze manier om bladeren en vuil van het gazon te verwijderen. Dit is dus ook veel zachter voor het gazon. Een bladblazer is vooral handig als je een grote tuin hebt, of een tuin hebt met bloemen, planten en bomen die veel afval achterlaten.

Snoeischaar

Een snoeischaar is een belangrijk hulpmiddel voor het snoeien van bomen en struiken. Het is in wezen een verlengstuk van je armen waarmee je takken en twijgen kunt bereiken die anders buiten bereik zouden zijn. Ze zijn er in twee modellen namelijk bypass scharen en aambeeld scharen. Beide soorten zijn zeer geschikt voor lichte snoeiwerkzaamheden, zoals het verwijderen van dode of zieke takken. Als je iets zwaarders wilt voor grotere taken, zoals het terugdringen van de groei van het bladerdak bij grotere bomen, dan zijn bypass snoeischaren waarschijnlijk het meest geschikt voor je behoeften.