Zo richt je een stadstuin in

Zo richt je een stadstuin in

Wanneer je in de stad woont, is de kans groot dat jouw tuin niet heel erg groot is. Wie weinig plaats heeft, moet slim zijn. Met een goed doordacht tuinontwerp lijkt zelfs de kleinste stadstuin een groen paradijsje. Ben jij benieuwd hoe je een tuin optisch groter kan laten lijken en welke planten je wel en juist niet moet nemen? Lees dan snel verder. 

Houd het simpel

Wanneer je meerdere stijlen door elkaar hebt, kan dit snel rommelig lijken in een kleine tuin. Daar moet je zeker rekening mee houden bij het ontwerpen van stadstuinen. Hou het daarom simpel en kies voor één stijl. Beperk hierbij ook de variatie aan bloemen en planten. Heb je graag een terras of pad in je tuin? Ga dan in je tuinontwerp voor één of twee verschillende materialen. Laat deze materialen dan ook weer op andere plekken in de tuin terugkomen. Dat zorgt voor rust in de tuin. 

Laat het optisch groter lijken

De basis van een mooie stadstuin is een goed doordacht tuinontwerp waarbij alle ruimte die er is goed benut wordt. Met enkele slimme trucjes kun je jouw tuin er groter uit laten zien. Door wat donkere planten zoals klimop achteraan in de tuin te zetten, creëer je meer diepte in de tuin. Lichte planten aan de achterkant van de tuin zorgen juist weer voor meer breedte. Grote, langwerpige terrastegels laten de tuin ook breder en langer lijken, dus ga niet voor hele kleine tegeltjes. Nog een tip is om grote spiegels als accessoires toe te voegen, dit zorgt voor de illusie van diepte en ruimte. 

Kies voor planten die heel het jaar mooi zijn

In een kleine tuin kan je niet veel planten kwijt. Kies dus voor planten die het hele jaar door iets te bieden hebben. Ga bijvoorbeeld voor een boom met gekleurd herfstblad, mooie bloesems en een opvallende schors. Jouw tuin ziet er dan in elk seizoen net iets anders uit en dat geeft afwisseling.