3 redenen waarom een airco een goed idee is

3 redenen waarom een airco een goed idee is

Overweeg je de aanschaf van een airco, maar weet je nog niet zeker of dit echt is wat jij nodig hebt? Dan is het een goed moment om eens te kijken naar de voordelen van een kwalitatieve airco-installatie, zoals een Daikin Airconditioning van Climatic. Op welke voordelen van een airco kun je rekenen wanneer je een systeem van Daikin laat installeren?

Koelen én verwarmen

Dat een airco je huis of bedrijfspand kan koelen, dat wist je natuurlijk al. Wist je ook dat een airco met een warmtepomp tijdens de koude dagen je huis ook kan verwarmen? Twee vliegen in één klap dus wanneer je kiest voor een kwalitatief, uitgebreid Dakin airco!

Ventileren en zuiveren van de lucht in je huis of bedrijf

Schone, zuivere en frisse lucht in huis is goed voor je gezondheid. Een airco zuigt de buitenlucht aan, die vervolgens je huis of kantoor ingaat, waarmee je een constante toevoer van frisse lucht hebt. Aangezien het systeem ook voorzien is van verschillende filters, worden pollen, vuil en andere ongewenste delen gewoon door de airco uit de frisse lucht gefilterd. Daarmee kun je niet alleen rekenen op frisse lucht in huis, maar ook schone lucht waarbij je je geen zorgen hoeft te maken om allergieën.

De juiste luchtvochtigheid

We staan er niet altijd bij stil, maar voor onze gezondheid is de juiste luchtvochtigheid in huis en op de werkplek van groot belang. Dat gaat niet automatisch; de luchtvochtigheid is namelijk afhankelijk van verschillende factoren. Op natte dagen loopt de luchtvochtigheid bijvoorbeeld al snel op, waar hete zomerdagen de luchtvochtigheid aanzienlijk kunnen verlagen. Met een Daikin Airconditioning van Climatic hoef je je daar geen zorgen meer om te maken. Deze zorgt er namelijk voor dat de luchtvochtigheid altijd tussen de 40 en 60% zit, wat de ideale waarden zijn voor onze gezondheid én het huis zelf.

Overtuigd door de voordelen?

Een airco heeft meer voordelen dan de meeste mensen denken. Daarbij hebben we een optimale temperatuur in huis nog niet eens genoemd. Ben je na het lezen van de voordelen overtuigd? Kies dan altijd een erkend vakman voor de installatie (en eventueel het onderhoud). Op die manier weet je namelijk zeker dat je optimaal van de voordelen van een airco kunt profiteren!