Hoe lang mag je in een woonunit wonen?

Hoe lang mag je in een woonunit wonen?

Een schaftkeet staat ook wel bekend als unit. Zo’n unit is voor veel mogelijkheden ideaal. Je kan er bijvoorbeeld zelf in gaan wonen. Dit kan tijdelijk zijn maar ook voor op langere duur. Zorgunit zijn ideaal. Je kan gewoon nog bij jouw vertrouwde woning en huisje blijven wonen. Je verplaatst alleen naar de achtertuin. De woonunits zijn ook ideaal omdat het extra mogelijkheden biedt. Je kan er zelfs sanitaire voorzieningen in maken en kookvoorzieningen. Je kan een woonuit huren, maar ook kopen. Kopen doe je wanneer je een unit op langere termijn wilt gebruiken, maar hoe lang mag je wonen in een woonunit?

Hoe lang mag je wonen in een woonunit?

Er zijn echter wel een paar regels voor het wonen in een woonunit. Een woonunit moet namelijk wel aan bepaalde eisen voldoen. Je mag helaas ook niet voor een onbepaalde tijd blijven wonen in een woonunit. Een zorgunit mag blijven staan totdat de zorg nodig. Echter kan dit wel afhankelijk zijn van je gemeente. Check dit dus altijd wel even na. Over het algemeen geldt dat je uiterlijk twee maanden in je woonunit mag wonen, nadat jouw nieuwe woning of verbouwde woning klaar is. Het kan inderdaad zijn dat mensen in een woonunit gaan wonen voor een tijdje omdat ze aan het verbouwen zijn of hun huidige woning heeft schade. Dan is het niet de bedoeling dat je voor een langere tijd in de woonunit blijft wonen. 

Wanneer plaats je een tijdelijke woonunit?

Een woonunit is ideaal voor tijdens een verbouwing. Je bent dan alsnog dichtbij de verbouwing van je nieuwe woning. Het is dan wel belangrijk dat je de unit op eigen grond neerzet. De woonunit is dan ideaal zodat jij geen extra kosten erbij krijgt. Het verbouwen of zelfs bouwen van een woning kost al genoeg geld. Ook kan de unit gebruik worden als je niet in jouw eigen woning kan verblijven door schade zoals, wateroverlast of brand. Echter moet je wel een vergunning vragen voor het wonen in een woonunit. Die vergunning moet je aanvragen bij je gemeente. Dit moet je niet vergeten te doen, want anders kan je een hoge boete verwachten. De vergunningaanvraag dient wel vaak aan bepaalde voorwaarden te voldoen. Lees de voorwaarde ook altijd na om te kijken of je er iets aan kan doen zodat je aan de voorwaarde voldoet. De regels voor een zorgunit gelde wel anders. Ook voor een zorgunit moet je een vergunning aanvragen. Ben jij nou benieuwd wat de mogelijkheden zijn met een zorgunit? Dan ben je bij ‘’Thuis aan Huis’’ aan het juiste adres!