Infrarood verwarming als alternatief voor de waterpomp

Infrarood verwarming als alternatief voor de waterpomp

Het kiezen voor infrarood verwarming heeft vele voordelen ten opzichte van traditionele manieren zoals door middel van aardgas. De bron is duurzaam wat dan ook gelijk een van de grootste voordelen is. Er kan bijvoorbeeld gebruik gemaakt worden van zonnepanelen. Infrarood verwarming zorg voor een flinke besparing op energie en daarnaast voelt de warmte van dit type verwarming veel fijner aan. Tevens kan je elke ruimte in het huis afzonderlijk verwarmen.

Geen luchtcirculatie

Als jij jouw huis op deze manier wilt verwarmen, kan je een of meerdere infrarood panelen laten plaatsen. Er zijn verschillende soorten panelen welke aan de muur of het plafond bevestigd dienen te worden. Het monteren is vrij eenvoudig en het kan aangesloten worden op een thermostaat of vast stroompunt. Door het gebruik van een infrarood paneel is er geen luchtcirculatie in huis, daarnaast blijft de luchtvochtigheid stabiel. Warmte kan je per ruimte apart regelen en je hebt al snel een warme en comfortabele woning. Je kan ervoor kiezen om het hele huis hiermee te verwarmen, of slechts een enkele kamer. Kamers die weinig gebruikt worden, zoals de studeerkamer, hebben baat bij een infrarood verwarming. Het warmt snel op en je hoeft de ruimte niet eerst volledig op te warmen waardoor je verwarmingskosten uitspaart.

Duurzame keuze

Tegenwoordig is het belangrijk dat verwarmen goedkoop is maar vooral ook duurzaam. Het gebruik van een warmtepomp is een stuk duurzamer dan de meest traditionele manier: de cv-ketel. Warmte wat gebruikt wordt voor het verwarmen van jouw woning door middel van een warmtepomp, wordt uit de omgeving gehaald. De pomp werkt op elektriciteit en er wordt geen gas meer verbruikt, waardoor het een duurzame keuze is. Toch kan je er goed aan doen om infrarood verwarming te overwegen.

Laag aardgasverbruik

Het plaatsen van een infrarood paneel kan een goede stap zijn richting de verduurzaming van jouw woning. Vooral als jouw woning een laag aardgasverbruik heeft of als je het paneel wilt gebruiken als bijverwarming kan het een verstandige keuze zijn. Bij een aardgasverbruik van minder dan 500 m3 per jaar is een warmtepomp niet interessant omdat de aanschaf hiervan hoogstwaarschijnlijk niet terug te verdienen is. De investering in een of meerdere infrarood panelen is zeer waarschijnlijk wel terug te verdienen.