Voor welke witte dakbedekking kies jij?

Voor welke witte dakbedekking kies jij?

Wist je dat witte dakbedekking tegenwoordig ook een optie is? Als je gevraagd wordt om aan dakbedekking te denken, dan zul je jezelf waarschijnlijk een zwarte kleur voorstellen. Dit is de standaard voor woningen, garages en schuren. Toch is dakbedekking in het wit tegenwoordig ook een optie. Het grootste voordeel van het gebruik van deze kleur is het feit dat je dak minder hoge oppervlakte temperaturen behaald. Zwart absorbeert warmte, waardoor bijvoorbeeld zwarte bitumen dakbedekking temperaturen van 80 graden Celsius kan hebben op warme zomerse dagen vol zon. Dit zorgt ervoor dat je woning minder goed kan afkoelen. Witte dakbedekking leidt tot lagere temperaturen. Hierdoor is het een interessante optie voor zowel particuliere woningen als bedrijfspanden.

Witte dakbedekking in meerdere varianten

Een dakdekker in Putten kan meerdere soorten witte dakbedekking voor je plaatsen. Ten eerste wordt vaak gekozen voor witte bitumen dakbedekking. Bitumen is de standaard als het gaat om het materiaal dat gebruikt wordt voor dakbedekking. Het gaat lang mee, ziet er goed uit en er hoeft geen onderhoud gepleegd te worden. Alle eigenschappen zijn hetzelfde als bij zwarte bitumen dakbedekking, met de temperatuur als grootste verschil. Minimaal zal het temperatuurverschil 5 graden Celsius lager zijn. Een andere optie waar je voor kunt kiezen is witte kunststof dakbedekking. Een goed voorbeeld hiervan is witte PVC dakbedekking.

Door wie laat je witte dakbedekking plaatsen?

Witte dakbedekking is een mogelijkheid voor particulieren en zakelijke klanten. Het zorgt voor een lagere oppervlaktetemperatuur. Bovendien ziet het er uniek uit. Bedrijfspanden zullen hierdoor extra opvallen. Kies je voor kunststof dakbedekking, dan heb je de keuze qua kleur. Naast wit kun je bijvoorbeeld ook kiezen voor licht grijs. Het laten plaatsen van dakbedekking kun je het beste over laten aan een professional. Hierbij zoek je een bedrijf dat meerdere jaren aan ervaring heeft met het plaatsen van dit specifieke type dakbedekking. Het is top als je ook bij hen terecht kunt voor groot onderhoud. Kijk niet naar de laagste prijs, maar naar de beste verhouding tussen prijs en kwaliteit. Zo zul je de ideale professional snel vinden.