Waarom in Estepona wonen?

Waarom in Estepona wonen?

Wil jij niet alleen vakantie vieren aan de Costa del Sol, maar ook graag wonen in dit gebied? Wij zetten vijf redenen op een rijtje waarom Estepona een goede plek is om naar toe te emigreren of een tweede huis te kopen.

Het klimaat

Een huis kopen in Estepona is allereerst aantrekkelijk vanwege het heerlijke klimaat. Zo schijnt in Estepona maar liefst 300 dagen per jaar de zon. De winters zijn bovendien mild en er valt het hele jaar door weinig regen. In de zomer is het vrij warm, maar voor liefhebbers van het strand zal dit geen enkel probleem zijn.

De ligging

Een andere reden waarom Estepona populair is, is de ideale ligging. Zo ligt de stad aan het strand en niet ver van de luchthaven. In de omgeving vind je mooie natuurgebieden, maar ook toeristische plekken zoals Marbella. De stad Malaga ligt op korte afstand van Estepona. In Malaga vind je bekende winkels en musea, maar ook (goede) ziekenhuizen en andere voorzieningen.

De stad

Niet alleen de ligging van Estepona is ideaal, ook de stad zelf is aantrekkelijk om in te wonen. Zo vind je in Estepona prachtige stranden, maar ook diverse restaurants en bars. Daarnaast is de stad voorzien van supermarkten, scholen en andere basisvoorzieningen. Doordat Estepona niet al te groot is, leer je de stad snel kennen én kun je de meeste voorzieningen lopend bereiken.

De wijken

In Estepona vind je verschillende wijken die aantrekkelijk zijn om te wonen. Afhankelijk van je wensen en budget ga je bijvoorbeeld voor een karakteristiek pand in het centrum of voor een luxe nieuwbouwproject in de haven. Kies tussen een levendige wijk op steenworp afstand van alle faciliteiten of ga voor een rustig gebied met privacy en een mooi uitzicht over de zee of bergen.

De inwoners

Estepona is een populaire plek om te wonen bij Spanjaarden én bij buitenlanders. Je zult je dus zowel met de lokale bevolking als met andere Nederlanders, Engelsen en Duitsers kunnen mengen. Het vinden van aansluiting zal hierdoor wat makkelijker worden. Dit is een absoluut voordeel als je nog geen Spaans spreekt en/of emigreert met kinderen.