Wanneer reinig je de gevel?

Wanneer reinig je de gevel?

Het is belangrijk om de zoveel tijd de gevel te reinigen. Het is ook mooier om een schone gevel te hebben. Als je te lang wacht met schoonmaken of nog erger de gevel niet schoonmaakt, zal je problemen krijgen. Er ontstaan dan problemen zoals, vochtdoorslag. De gevel verslechterd en daardoor zal de gevel niet meer de vochtwerende functie vervullen. Juist daarom moet je het schoonmaken van de gevel bijhouden. Vind jij het veel werk om de gevel schoon te maken? Avital doet gevelreiniging bij jou! Dit scheelt jou tijd en energie.

Waarom je gevel reinigen?

In het geval van commerciële gebouwen zoals, een kantoor en een bedrijfshal gaat het ook om de uitstraling. De uitstraling van jouw bedrijf is belangrijk en daarom moet je dus ervoor zorgen dat de gevel van het bedrijf er schoon en verzorgd eruit ziet. Door de gevel schoon te maken zal je de gewenste uitstraling behouden. Bij sommige bedrijven zal dit maandelijks bijgehouden moeten worden. Een frisse en schone uitstraling geeft een goede blik op jouw klanten of potentiële klanten. Het kost veel tijd om de gevel bij te houden. Vaak hebben eigenaren die tijd niet en besteden ze deze taak uit aan een professional. Bij sommige commerciële gebouwen zal je vaker de gevel moeten schoonmaken, dan bij de ander.

Wat is de functie van een buitengevel?

De belangrijkste functie van een buitengevel is dat het de binnenkant van het gebouw beschermd tegen weersomstandigheden. Het is ook goed tegen geluidsoverlast. Een niet goed werkende buitengevel zal problemen in het gebouw veroorzaken. Je zult snel genoeg vochtproblemen ontdekken. Vochtproblemen zorgt ervoor dat je energieverbruik zal toenemen. Dit probleem gaat je veel geld kosten en dat wil je natuurlijk voorkomen. De conditie van de buitengevel varieert met de ligging. Dat wil zeggen dat een gevel op de zuidkant meer last zal krijgen van warmte en de noordkant meer last zal hebben van vochtproblemen. Ook de weersomstandigheden hebben een grote invloed op de gevel. Wind, zand en nattigheid kunnen voor problemen zorgen. 

Hoe krijg je de vervuiling op de gevel weg?

Het is belangrijk dat je verschillende methodes uittest en kijkt wat het beste op jouw gevel werkt. Je kan gebruik maken van een schoonmaakborstel en schoonmaakmiddel, maar je kan er ook voor kiezen om gebruik te maken van een hogedrukmachine. Heb je deze spullen niet, dan kan je ze ook huren voor een bepaalde tijd. Op een groot stuk is een hogedrukspuit het praktisch en zal je sneller klaar zijn. Door van te voren de meeste viesheid weg te halen met een borsteltje, zal je beschadiging voorkomen. Je kan er ook voor kiezen om iemand in te huren die heel je gevel schoonmaakt. Het is maar net wat jij fijn vindt. De onderhoud kan je dus prima zelf doen, maar je kan het ook uitbesteden.