Zo verhoog je de waarde van je huis

Zo verhoog je de waarde van je huis

Als het goed is, woon je in een huis waar je het fijn vindt. Toch is het altijd verstandig om rekening te houden met een verkoop van de woning die er ooit zou kunnen komen. Het is natuurlijk mooi meegenomen om meerwaarde van de woning te creëren terwijl je er woont. Hoe doe je dit eigenlijk? In dit artikel lees je het!

Extra vierkante meters toevoegen 

Een eerste optie om meerwaarde van je woning te creëren, is door een aanbouw in Leiden te plaatsen. Je kunt denken aan een serre, een extra garage of een dakkapel. Zeker in grote steden is de prijs per vierkante meter hoog en deze wordt alsmaar hoger. Hierdoor kan het veel opleveren als je jouw woning groter maakt. Vraag wel voor alles wat je doet toestemming aan de gemeente. Zij weten altijd wat de regels zijn en wat dus wel en niet mag. 

Investeer in duurzaamheid

Wanneer je geld hebt om iets te veranderen aan je woning kan je dit geld stoppen in het verduurzamen van je woning. Duurzaamheid wordt steeds belangrijker, ook voor mensen die een woning gaan kopen. Door een duurzaam huis te hebben, verlaag je niet alleen je eigen maandelijkse lasten, maar verhoog je ook de verkoopwaarde van je woning. Twee vliegen in één klap dus! Dingen die je zou kunnen veranderen om de woning duurzamer te maken zijn: kiezen voor dubbel glas, zonnepanelen laten plaatsen, de woning goed isoleren en ga zo nog maar eventjes door. 

Zorg dat de woning goed onderhouden wordt 

Niet iedereen heeft zin om zijn of haar woning goed te onderhouden. Toch is dit heel belangrijk voor de verkoopwaarde van de woning. Een eerste indruk is voor potentiële kopers heel belangrijk. Deze eerste indruk kun je al bereiken door achterstallig onderhoud weg te werken. Houd de tuin netjes, schilder de kozijnen en haal onkruid weg. Wanneer je dit allemaal doet, vergroot je de waarde van je woning zonder dat het je heel veel geld kost.