Wat heb je nodig als je een zwembad in je thuis wilt!

Wat heb je nodig als je een zwembad in je thuis wilt!

Wat is er nou fijner in de zomer dan een eigen zwembad in de tuin hebben? Lekker een duik nemen in het verfrissende water of een leuk feest geven bij het zwembad. Als je erover denkt om een zwembad aan te schaffen dan vraag je je misschien af wat er allemaal bij komt kijken. Denk aan hou je bouwkundig een zwembad moet aanleggen. Het is goed om hier van tevoren over na te denken. In dit artikel lees je wat je allemaal nodig hebt als je een eigen zwembad thuis wilt!

De basisbenodigdheden

Je hebt buiten het water ook de goede dingen nodig om het water schoon te houden. Het bekendste middel om het water schoon te houden is chloor. Let op de hoeveelheid chloor die je gebruikt bij het schoonmaken van je zwembad. Bij het gebruiken van de juiste dosering zul je langere tijd plezier hebben van schoon water. Ook heb je een filterpomp nodig. Die zorgt ervoor dat de vaste deeltjes uit het water worden gehaald en niet terugkomen in het water. Dit voorkomt vervuiling door bijvoorbeeld bladeren en insecten. Een filterpomp zorgt ook voor de nodige beweging in het water wat de vorming van algen stopt. 

Welke chemicaliën gebruiken om het water te reinigen? 

Zoals je ook kon lezen, heb je chemicaliën nodig die het water schoon houden. Waarom heb je dit nodig? Zonder de chemicaliën kan het water vies worden en is het niet hygiënisch om erin te zwemmen. Je kan bijvoorbeeld veel last krijgen van algengroei. Wil je meer weten over het goed onderhouden van je zwembad? Neem dan zeker even een kijkje op de website van Waterwellness, hier vind je veel informatie over het reinigen en schoonhouden van je eigen zwembad. 

De filterpomp

Het schoonhouden van het water doe je niet alleen met chemicaliën, maar ook met een filterpomp. Een filterpomp heb je in twee soorten. De eerste is een cartridge en de tweede optie is een zandfilter. Allebei de filters werken goed om het water in beweging te houden en te zuiveren.