Een huis in de zon, een huisje in Estepona

Een huis in de zon, een huisje in Estepona

Wanneer je hoort dat iemand een vakantiehuisje in Spanje heeft denk je al snel aan Málaga, Almería, Ibiza of Mallorca. Echter is het in Estepona ook prima vertoeven. Het ligt aan het water en is omgeven door prachtige natuur. Estepona ligt in de Spaanse provincie Málaga en telde in 2018 zo’n 67.000 inwoners, wat het een stuk rustiger maakt dan de eerder genoemde steden. Een huis kopen in Estepona kan bij Villa Nova

Huizenmarkt Estepona

Gelukkig is de huizenmarkt in Estepona niet zo opgeblazen als bij ons in Nederland. Dit komt voornamelijk doordat Estepona niet zo populair en commercieel is als de omliggende steden. Je hebt hier namelijk ruime appartementen te koop staan voor een schappelijke prijs. Voor hetzelfde geld heb je namelijk in Nederland net een rijtjeshuis. Daarnaast is het relatief goedkoop om op en neer te vliegen naar je net gekochte vakantiehuis. Een vlucht duurt gemiddeld zo’n 3 uur en je hebt al een retour vanaf €200,-.

Bezienswaardigheden Estepona

Naast een welverdiend dagje strand zijn er nog tal van activiteiten die je kunt ondernemen. Zo kun je een bezoekje brengen aan het historisch centrum van Estepona. In tegenstelling tot andere steden in Spanje is dit centrum een stuk minder commercieel. Mocht je van authentiek eten houden dan is dit centrum zeker een aanrader! Vergeet in het centrum niet om je heen te kijken. Hoogstwaarschijnlijk heb je al enkele muurschilderingen gezien. Je kunt ook een tour plannen om al deze prachtige kunstwerken met een gids te aanschouwen.

Tours voor een echte avonturier!

Daarnaast kun je er ook voor kiezen om een dag naar de dierentuin te gaan. Deze heet ‘Selwa Aventura’. Hier kun je verschillende soorten tickets kopen waarmee je toegang krijgt tot een apart gedeelte van de dierentuin. Met een combiticket krijg je ook toegang tot de Marina. Hier kun je verschillende aquaria bezichtigen. Naast het aanschouwen van de verschillende dieren kun je hier ook samen gezellig eten en samen overnachten in een van de vele lodges!

Ook kun je ervoor kiezen om zelf een tour te maken over de schitterende boulevard van Estepona. Als eindbestemming zouden we de jachthaven aanraden waar je samen kunt genieten van de dagverse vis.
Benieuwd naar meer bezienswaardigheden binnen de Spaanse provincie Málaga? In dit artikel kom je vast iets naar wens tegen.