Top 3 edelstenen voor mannen

Top 3 edelstenen voor mannen

Wie aan edelstenen denkt, denkt waarschijnlijk al snel aan diamanten en robijnen. Vooral voor vrouwen geliefd in sieraden. Edelstenen zijn er echter meer dan voor de sier. Onze verre voorouders waren al gefascineerd door de kleuren, structuren en vormen van deze stenen en onderschreven hun helende eigenschappen. Heden ten dage worden edelstenen nog steeds gebruikt om deze helende kwaliteiten. Elk object trilt op een bepaalde frequentie en door de juiste edelstenen in je buurt te hebben of op je lichaam te dragen, kun je daar gebruik van maken. Daarnaast zien edelstenen er natuurlijk ook gewoon mooi uit op je nachtkastje of als armband. Ook voor mannen kunnen edelstenen heel stoer zijn. Maar voordat je naar de edelstenen winkel in Alblasserdam rent, nog even de achtergrond van een drietal populaire edelstenen voor mannen.

Lava

De edelsteen lava staat voor kracht. En als er iets is wat een man omschrijft, is het wel kracht. Het dragen van lavastenen ziet er niet alleen krachtig en stoer uit, het helpt je ook om in je eigen kracht te staan en draagt bij aan je vastbeslotenheid. Lavastenen zijn poreus, wat betekent dat je ze goed kunt combineren met aromatherapie. Zowel bij gebruik als sieraad als bij decoratie in een ruimte waar je veel bent.

Lapis lazuli

Tegen stress is lapis lazuli dé edelsteen die je moet hebben. Hij verlicht stress en stimuleert compassie, vertrouwen en waarheid. Deze mooie azuurblauwe steen wordt ook wel lazuursteen genoemd en is relatief zacht. Niet opbergen met hardere edelstenen dus, dan blijft hij het langst mooi. De duurste lapis lazuli zijn intens blauw en goudkleurig gespikkeld. Alsof er gouden glitters van pyriet in zitten.

Hematiet

Focus, focus en nog meer focus. Iets waar we graag veel van willen, en te weinig van denken te hebben. Gelukkig is er hematiet! Deze edelsteen versterkt de verbinding met de aarde en verhoogt de moed. Hematiet stimuleert concentratie en focus. Niet per se een steen voor mannen dus, maar wel een hele fijne om als man bij je in de buurt te hebben.